9 de abril de 2008

PECHADA A PROGRAMACIÓN DO CATA DE VIÑOS 2 (22 DE ABRIL)



No curso de Cata de Viños de Iniciación pechamos a programación do modo que segue:

22 de Abril: Curso impartido por Antonio Portela
23 de Abril: Curso impartido por Antonio Portela
28 de Abril: Curso impartido por David Barco (na foto)
30 de Abril: Curso impartido por David Barco
12 de Maio: Visita adega Forjas del Salnés
14 de Maio: Curso impartido por Carlos González Portela
19 de Maio: Curso impartido por Xoan Cannas
21 de Maio: Curso impartido por Carlos González Portela

Reparto de contido entre os ponentes:

DÍA 22 de Abril: Antonio Portela

Terroir / bago de uva / arquitectura da viña / viticultores.

Análise sensorial: fases da cata de viños.

Vocabulario, expresión e descripción dun viño

Práctica aromática

Cata de viños brancos

DÍA 23 de Abril: Antonio Portela

Viños Brancos:

Elaboración, variedades brancas / xeografia vitivinícola dos viños brancos

Práctica gustativa

Cata de viños brancos


Día 28 de Abril: David Barco

Viños Escumosos:

Elaboración, tipos de escumosos (gr/l de azucre, blanc de blancs, blanc de noirs), variedades de uva, xeografia vitivinícola.

Práctica de aromas.

Cata de viños escumosos

Día 30 de Abril: David Barco

Viños Rosados. O Servizo do viño

Elaboración, variedades e xeografia dos viños rosados.

Sommelier: o servizo do viño, temperaturas, copas, decantación, lonxevidade e conservación, acordos e harmonias viño – comida.

Práctica de armonias.

Cata de viños rosados

Día 12 de Maio: Visita á adega Forxas do Salnés

Día 14 de Maio: Carlos Gonzalez

Viños Tintos. Red Wine. Negres (1)

Elaboración, variedades, xeografia vitivinícola.

Cata de viños tintos

Día 19 de Maio: Carlos Gonzalez

Viños Tintos.Red Wine. Negres (2)

A crianza do viño, tipos de crianza, barricas.Práctica de aromas

Cata de viños tintos con crianza:

Día 21 de Maio: Xoan Cannas

Cultura e Historia do viño.

Tódalas clases serán de 17.00 a 20.00 horas no hotel Ciudad de Vigo na rúa Concepción Areal 5.

No hay comentarios: