9 de abril de 2008
PECHADA A PROGRAMACIÓN DO CATA DE VIÑOS 2 (22 DE ABRIL)
No curso de Cata de Viños de Iniciación pechamos a programación do modo que segue:
22 de Abril: Curso impartido por Antonio Portela
23 de Abril: Curso impartido por Antonio Portela
28 de Abril: Curso impartido por David Barco (na foto)
30 de Abril: Curso impartido por David Barco
12 de Maio: Visita adega Forjas del Salnés
14 de Maio: Curso impartido por Carlos González Portela
19 de Maio: Curso impartido por Xoan Cannas
21 de Maio: Curso impartido por Carlos González Portela
Reparto de contido entre os ponentes:
DÍA 22 de Abril: Antonio Portela
Terroir / bago de uva / arquitectura da viña / viticultores.
Análise sensorial: fases da cata de viños.
Vocabulario, expresión e descripción dun viño
Práctica aromática
Cata de viños brancos
DÍA 23 de Abril: Antonio Portela
Viños Brancos:
Elaboración, variedades brancas / xeografia vitivinícola dos viños brancos
Práctica gustativa
Cata de viños brancos
Día 28 de Abril: David Barco
Viños Escumosos:
Elaboración, tipos de escumosos (gr/l de azucre, blanc de blancs, blanc de noirs), variedades de uva, xeografia vitivinícola.
Práctica de aromas.
Cata de viños escumosos
Día 30 de Abril: David Barco
Viños Rosados. O Servizo do viño
Elaboración, variedades e xeografia dos viños rosados.
Sommelier: o servizo do viño, temperaturas, copas, decantación, lonxevidade e conservación, acordos e harmonias viño – comida.
Práctica de armonias.
Cata de viños rosados
Día 12 de Maio: Visita á adega Forxas do Salnés
Día 14 de Maio: Carlos Gonzalez
Viños Tintos. Red Wine. Negres (1)
Elaboración, variedades, xeografia vitivinícola.
Cata de viños tintos
Día 19 de Maio: Carlos Gonzalez
Viños Tintos.Red Wine. Negres (2)
A crianza do viño, tipos de crianza, barricas.Práctica de aromas
Cata de viños tintos con crianza:
Día 21 de Maio: Xoan Cannas
Cultura e Historia do viño.
Tódalas clases serán de 17.00 a 20.00 horas no hotel Ciudad de Vigo na rúa Concepción Areal 5.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario